interessant

Hvordan forhindre at iMessages vises tilfeldig på andre enheter

Hvis du eier flere Apple-enheter, har du sannsynligvis logget deg på alle med Apple-ID-en din. Du har sannsynligvis også lagt merke til at når du får en Facetime-samtale, ringer datamaskinen din, eller når du får en iMessage, piper iPad-en. For de fleste av oss er dette en liten irritasjon som er verdt å fikse. For andre er det et potensielt mareritt for personvern.

I tilfelle er den lokkede historien om den nåværende Alabama-guvernøren Robert Bentley, hvis falske kjærlighetspoesi iMessage-tråden med sin tidligere politiske rådgiver og elskerinne tilfeldigvis synkronisert med sin statlige iPad som han også tilfeldigvis ville dele med sin kone. Uff da.

Sjansen er at de fleste av oss ønsker å holde tilgang til iMessages på bare telefonene våre og kanskje en bærbar PC, og vi trenger ikke det på Apple-enheten vi eier. Slik kontrollerer du hvor du er pålogget og forhindrer at noe slikt skjer med deg.

Se alle enhetene du er signert på

Først må vi gi Apple-ID-en en liten revisjon for å se alle enheter du er logget på.

  1. Gå til Apple ID-siden din og logg inn.
  2. Bla ned til Enheter-delen og se på hvor du er logget inn.
  3. Hvis det er en merkelig eller gammel enhet her, klikker du på den og velger Fjern for å logge ut.

Nå, bør du vite nøyaktig hvilke enheter du eier som fremdeles er knyttet opp til din Apple-konto.

Slå av iMessage på ekstra enheter

Du ønsker sannsynligvis ikke å logge ut av din Apple ID helt på alle enheter. Gode ​​nyheter, men du kan slå av bare Meldinger (og Facetime, mens du er inne på det).

Hvordan du gjør det avhenger av hvilken enhet du er på:

På iPhone, iPad eller iPod Touch

Hvis du ikke vil at iMessages vises på en iPad eller på en gammel iPhone, er det enkelt å deaktivere:

  1. Åpne Innstillinger> Meldinger.
  2. Sett iMessage-vekslingen til.
  3. Det kan også være lurt å deaktivere videresending av tekstmeldinger, som sender vanlige SMS-meldinger som ikke er iMessage fra telefonen til Meldinger på Mac eller iPad. Trykk på alternativet Videresending av tekstmelding, og fjern deretter merket for enheter du ikke vil at SMS-meldinger skal gå til.

På en Mac

Hvis du ikke vil at iMessages vises på Mac-en din, trenger du bare å logge av:

  1. Åpne meldinger.
  2. Klikk på Meldinger> Innstillinger, og velg deretter Kontoer-fanen.
  3. Velg iMessage-kontoen din, og klikk deretter på Logg ut-knappen.
  4. Hvis du vil logge ut av Facetime, åpner du Facetime, går deretter til Facetime> Innstillinger, og klikker deretter Logg av.

Nå synkroniseres ikke meldingene dine hvor som helst du ikke vil at de skal.

Del kjøpene dine uten å dele dine private data

Det er en sjanse for at en av grunnene til at du kan være logget på Apple-ID-en din på flere enheter, er fordi familien ikke vil kjøpe de samme appene, musikken eller filmene flere ganger. Vel, i så fall gjør du ting galt. Ikke del kontoen din med familien; sette opp familiedeling slik at dere begge kan ha individuelle kontoer.

Med familiedeling kan du dele hverandres iTunes, iBooks og App Store uten å dele kontoer. Dette betyr at telefonsamtaler, iMessage-samtaler, Safari-nettleserhistorikk, bilder og alt annet som er koblet til Apple-ID-en din forblir din og din alene. Med familiedeling er en person familiearrangøren som setter opp det hele. Den arrangøren legger andre brukere til kontoen, og bekrefter deretter alle kjøp noen andre i gruppen prøver å gjøre. Teoretisk sett kan du også gjøre dette med din personlige konto og en arbeidskonto, noe som vil bidra til å holde private data private.

Igjen, konfigurering her avhenger av hvilke enheter du har:

På en iPhone, iPad eller iPod Touch

  1. Gå til Innstillinger og trykk på Apple-ID-en din.
  2. Trykk på Sett opp familiedeling, og trykk deretter på Komme i gang.
  3. Trykk på Fortsett for å gå med på å være familieorganisator, og følg deretter resten av instruksjonene for å legge til flere medlemmer i familiegruppen din.

Herfra og ut kan du administrere, fjerne eller legge til nye familiemedlemmer ved å gå til Innstillinger> iCloud> Familie.

På en Mac

  1. Åpne Systemvalg.
  2. Klikk på iCloud.
  3. Klikk på Sett opp familie-knappen, og følg deretter resten av instruksjonene for å legge til flere medlemmer i familiegruppen din.

Du kan nå administrere, fjerne eller legge til familiemedlemmer ved å gå til Systemvalg> iCloud> Administrer familie.

Aktiver tofaktorautentisering

Til slutt er det siste du vil gjøre å aktivere tofaktorautentisering hvis du ikke allerede har gjort det. Dette sikrer ikke bare Apple-IDen din og alle enheter som er koblet til den, det forhindrer deg også i å gjøre noe ved en ulykke i fremtiden, fordi det krever noen ekstra trinn for å logge deg på. Med tofaktorautentisering, når du logger deg på en enhet for første gang må du autorisere den med en bekreftelseskode som er sendt til en annen, pålitelig enhet.

Hvis du for eksempel får en ny MacBook, kan du ikke logge på Apple-ID-en din på den MacBook-en før Apple sender en kode til iPhone-en din. Atter en gang, konfigurering avhenger av hvilken enhet du er på. Dette høres kanskje tungvint ut, men Apples implementering er mindre irriterende enn andre alternativer, og sikkerheten er vel verdt det.

På en iPhone, iPad eller iPod Touch

  1. Åpne Innstillinger, og trykk deretter på Apple-ID-en din.
  2. Trykk på Passord og sikkerhet.
  3. Trykk på Slå på tofaktorautentisering, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonsprosessen.

På en Mac

  1. Gå til Systemvalg> iCloud> Kontodetaljer.

  2. Klikk på Sikkerhetsfanen.
  3. Klikk på Slå på tofaktorautentisering og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonsprosessen.

Nå er ikke Apple-ID-en din sikker, det er også mye mindre sannsynlig at du ved en tilfeldighet logger deg på en enhet uten å innse konsekvensene av å gjøre det.

Utover alt det, en siste ting: ikke koble dine personlige kontoer til enhetene du har utstedt av selskapet, hvis du jobber for staten. Det er ikke bare dårlig form, det er også et privatmareritt. Foruten det faktum at du potensielt kan se ut som en dummy når noen i IT-avdelingen finner ut av det, gir de fleste selskapets utstedte enheter tilgang til alt du gjør på den enheten til selskapet ditt. Hvilket er å si, hvis du sender en idiotisk, rasistisk, skandaløs eller noe annet dumt budskap til en venn på den enheten, kan selskapet ditt bare skje på det.